Paprika zeleninová - sladká - Anastazie
OSJ10507
Popis
Velmi raná až raná odrůda papriky se silnou stěnou, vhodná pro pěstování ve skleníku i volně na zahradě. Plody jsou typu kratší kapie. Barva je žlutobílá v technické zralosti a červená v botanické zralosti. Plody jsou šťavnaté a velmi chutné. Velmi kvalitní a výnosná odrůda. Plody jsou výborné pro přímý konzum a kuchyňskou úpravu.
Jak pěstovat papriky:
Před výsevem semen paprik, namočíme osivo asi na jeden den do vlažné vody. Po vysetí paprik do směsi výsevného substrátu s hrubším pískem a po zasypání nejvýše 1 cm této směsi, vše přikryjeme papírem – asi vrstvou 10 cm nad substrátem. Zajistíme teplotu kolem 30 °C, aby sazeničky paprik vyrostly do 10 dnů.
Přepícháme pevné sazeničky paprik s pravými lístky do truhlíků ve vzdálenosti 5 až 6 cm. Pak můžeme očekávat sazenice 30 až 40 cm vysoké. Vhodná je teplota nad 20 °C.
Sytě zelené, pevné sazenice, otužené několik dnů na slunci a větru, dobře prolité, vybíráme z truhlíku i s kořenovým balem. Sazenice sázíme do sponu 50 x 30 cm. Pořádně zalijeme.
Když sazenice paprik povyrostou a začnou kvést, vylomíme první květ či malý plod, odstraníme přízemní listy i s malými přebytečnými odnožemi. Přihrneme zeminou a zalijeme.
Kvetoucími rostlinami alespoň jednou za dva dny zatřeseme, abychom zajistili co nejlepší opylení a tím velké plody. Odkvetlé lístky setřeseme, aby na rostlinách neplesnivěly.
Rozlámání rostlin s násadou velkých plodů zabráníme tím, že rostliny přivážeme k opoře.
Papriky zaléváme raději do větší hloubky a méně často. Při dozrávání plodů zálivku omezíme.
Udržujeme čistou okopanou půdu bez trávy. Před jarními i podzimnmi mrazíky uchráníme porost přikrytím netkanou textilií.
Jako základní hnojení je velmi vhodné zapravit do půdy vyzrálý kravský hnůj. Později přihnojujeme podle barvy a velikosti listů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář