Cibule kuchyňská - Sečka
OSJ10075
Popis
Mrazuvzdorná odrůda dorůstající do výšky až 50 cm. Pěstuje se pro svou lahodnou cibulovou chuť a vysoký obsah vitamínu C. Využívá se celoročně k řezu natě, nebo na svazkování jako velmi raná lahůdková cibule.
Jak pěstovat ozimou cibuli:
Vysévat je třeba nejdéle v polovině srpna, aby rostliny před zimou dorostly do optimální síly (měly by být silné aspoň jako brko). Pozdější výsev výrazně zhoršuje šanci přezimování.
Množství vysévaných semen by mělo být asi o třetinu vyšší ve srovnání s běžným výsevem.
Záleží i na pozemku: zamokřené, v zimě ledem zamrzající stanoviště je naprosto nevhodné.
Porost ozimé cibule na podzim nejednotíme, protože nelze předvídat charakter zimy.
Je-li na jaře porost příliš hustý, vyjednocené rostliny můžeme využít jako sazenice na další plochu. Sazenice se dobře ujímají.
Odrůdy ozimé cibule sklízíme už koncem května, používáme-li cibuli jako zelenačku, tedy s natí.
Začátkem června pak sklízíme cibule v zataženém stavu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář